Se vores kampagnepriser på rollups

1 styk kr. 550,-
Følgende styk kr. 500,-
Ekskl. moms.

rollup


Kunstprint – Gicleé print

Vi har igennem de sidste par år specialiseret os i print af billedkunst, såkaldt Gicleé print, og har opbygget en særlig kompetence på dette område. Læs mere

IMAG0322_web

3D Print i København (tredimensionel modellering)

 

Vi er gået ind i 3D Print og 3D Design!

Vi mener, at fremtiden peger i den retning. Hvis man er specialist i 2D tryk/print, hvorfor så ikke udvide med 3D print i plast! Mulighederne er stort set ubegrænsede i takt med, at printere og materialer udvikles.

3D print kan bruges til alle former for prototyper, modeller, brugskunst, gimmicks og legetøj.

På det professionelle marked anvendes de hovedsageligt af arkitekter, interiør- og brugskunstdesignere, ingeniørfirmaer og andre virksomheder, der har brug for prototyper og simple modeller af kommende produkter.

På det private marked anvendes 3D print til fremstilling af unika eller emner, som man eksempelvis mangler i hjemmet. Selv har vi printet tastaturknapper, en sneskraber, foliespatel, iPhone- og kuglepenholdere. Hvis du går med en opfinder i maven, er det let og hurtigt at 3D-printe en model af din opfindelse og derfor kunne præsentere et fysisk eksemplar uden at skulle til at bøvle med laserskæring, træ- eller gipsmodeller m.m.

3D print er absolut i sin vorden, og det er bare de første skridt, der bliver taget i disse år. Netop derfor er det nu, der skal skabes erfaringer med mulighederne.

Ønsker du at finde yderligere inspiration til printbare emner, der kan produceres på netop vores udstyr? Benyt linket og se det flotte galleri: 3D Print København

Kom også gerne ned forbi og se vores egen 3D print udstilling i København.

Hvad er 3D Print?

3D print er en såkaldt additiv produktionsmetode. 3D-printeren bygger modellen eller objektet op fra bunden ved at lægge lag på lag. Forestil dig en meget præcis limpistol, der lægger et lag lim ad gangen. Så snart det første lag er tørt, lægges et nyt ovenpå, og stille og roligt bliver en 3D-model skabt. I stedet for lim benytter printeren plast, eller en af de mange andre mulige materialer – dog er plast det mest almindelige.

Der findes forskellige typer af 3D-printere, der benytter hver deres teknologi til at skabe 3D-objekter. Men den mest brugte til mindre printere er Fused Deposition Modeling (FDM) teknologien.

Herunder er en video, som giver et billede af, hvordan en 3D-printer fungerer, og hvad den kan bygge i 3D design:

Materiale/Filament til dit 3D Design

De to mest udbredte 3D-materialer til mindre printere eller filament, som er den tekniske betegnelse, er ABS (acrylonitril-butadien-styren) og PLA (PolyLactic acid). Både ABS og PLA er termoplast: De bliver formbare ved en bestemt temperatur og stivner igen ved afkøling. Begge materialer er velegnet til 3D print og 3D design, men der er forskel på deres egenskaber. Foruden anvendelse til 3D print bruges de også til mere traditionel produktion af almindelige plastprodukter.

Filamentet kan færdigbehandles ved slibning og maling. Der er endnu ingen maskinelle teknikker, så det gøres i hånden. I princippet kan det gøres af kunden/brugeren.

ABS vs. PLA til 3D Print

ABS er anset som det ideelle materiale til professionelle emner, når styrke og stivhed er påkrævet. ABS har højere temperatur-resistens og har en længere levetid end PLA. ABS er et oliebaseret produkt, mens PLA er af plantebaseret oprindelse og består af majsstivelse eller rørsukker. I grove træk kan forskellene på de to materialer beskrives således:

ABS er hårdt og holdbart, mens PLA giver finere print, er mere smidigt, men knapt så holdbart. LEGO er eksempelvis lavet af ABS, mens flasker og engangsglas/krus ofte er lavet af PLA.

Vi printer både i ABS og PLA.

Kom forbi til en snak om mulighederne for 3D print og 3D design i København.


Firmanavn
Kontaktnavn *
Adresse
Postnr
By
Telefon
Mobil
Email *
Evt. kommentarer

Mød månedens kunstner – Berit Mogensen Lopez

Mød månedens kunstner Berit Mogensen Lopez

Gepostet von Jespersen Tryk + Digital am Donnerstag, 9. Mai 2019

Se vores kampagnepriser på rollups

1 styk kr. 550,-
Følgende styk kr. 500,-
Ekskl. moms.

rollup


Kunstprint – Gicleé print

Vi har igennem de sidste par år specialiseret os i print af billedkunst, såkaldt Gicleé print, og har opbygget en særlig kompetence på dette område. Læs mere

IMAG0322_web

Mød månedens kunstner – Berit Mogensen Lopez

Mød månedens kunstner Berit Mogensen Lopez

Gepostet von Jespersen Tryk + Digital am Donnerstag, 9. Mai 2019

JESPERSEN TRYK + DIGITAL ● VED LANGEBRO 1 ● DK-2300 KBH. S ● T: +45 32965052 ● MAIL@JESPERSENTRYK.DK